jangan follow rapat sangat

Wednesday, June 15, 2011

Tak boleh dah download movie HD.. ;(





          Isu panas isu panas... Dalam dunia internet Malaysia, beberapa website yang boleh bermuat turun atau download secara percuma telah disekat.. Isu menjadi bertambah panas apabila movie-movie HD yang selalu abang gua download sekarang sudah tak boleh download dah.. Ramai pengguna online menganggap sekatan ini melanggar perjanjian kebebasan internet..


          Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia memaklumkan sekatan ini dibuat kerana website tersebut telah melanggar Akta Hakcipta 1987..



Ni 10 website yang telah disekat dari 19 yang dipohon oleh Kementerian Perdaganagan Dalam Negeri kerana melanggar Akta Hakcipta 1987 :
1. Http://www.warez-bb.org
2. Http://www.thepiratedbay.org
3. Http://www.movie2k.to
4. Http://www.megavideo.com
5. Http://www.putlocker.com
6. Http://www.depositfiles.com
7. Http://www.duckload.com
8. Http://www.fileserve.com
9. Http://www.filestube.com
10. Http://www.megaupload.com
Gua tertanya-tanya, apa tujuan utama kerajaan buat macam ni..???

2 comments:

Dinarchuleta_hugs said...

sbb tank ksi ko download . HAHA .

Nur Shafiq . . said...

ceh... tak kan sebab tu ja kot.. ngok aaa ang ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...